Educació infantil

Objectius

Els objectius d’Educació Infantil precisen i ajuden al desenvolupament de les capacitats de l’alumnat.

Aquestes capacitats són: Aprendre a ser i actuar de forma cada vegada més autònoma, aprendre a pensar i comunicar, treballant la llengua com a base del seu aprenentatge i relació amb el món, aprendre a pensar i tenir iniciativa, essent cada vegada més resolutius i aprendre a conviure i habitar el món.

Mitjançant l’experimentació i la deducció intentem que arribin a comprendre tot el que ens envolta i siguin capaços d’interpretar i actuar en conseqüència.

L’horari d’escolarització en aquesta etapa és:
  • 9 a 13h i de 15 a 17h

Què fem a Educació Infantil?

ico-inf-creativitat-1

CREATIVITAT

L’art i la mirada: Treballem l’art des de la mirada d’un nen. Emocions, percepcions, sentits, il·lusió i vida a través del treball manual (fang, pintura, paper, tèxtil…) i valoració de les obres creades.

ico-inf-emocional-1

EDUCACIÓ EMOCIONAL

Projecte de les Emocions: Ajuda als més petits a saber identificar les pròpies emocions. A més, obert a tot el grup-classe, ajuda a donar i rebre el recolzament necessari, així com a distingir el que en cada moment necessiten els qui ens envolten. Ajuda a obrir l’expressió personal i crear empatia cap als companys.

ico-inf-lectura-1

LECTURA

Apadrinament lector (Infantil- Primària): Millora la lectura i fomenta les relacions interpersonals de l’alumnat del centre emparellant alumnes de diferents cursos.

ico-inf-esport-1

ESPORT SOLIDARI

Cursa Solidària: Amb la participació de les famílies de l’escola i de tota la població de Rubí, el dorsal solidari recapta tots els diners per a un fi benèfic. Fins ara ha estat destinat a la investigació del càncer infantil.

ico-inf-familia-1

FAMILIA

Cada mes les aules d’Educació Infantil acullen un avi/àvia d’aquell grup-classe que explica un conte i els nens després d’escoltar-lo fan activitats sobre el mateix.

ico-inf-angles-1

ANGLÈS

3 hores lectives setmanals. Els nens aprenen l’anglès de manera vivencial, mitjançant contes senzills i significatius per ells, on hi participen de forma activa.

ico-inf-robotica-1

ROBÒTICA

Mitjançant la programació de robots de programació senzilla es fomenta en els més petits el talent, la comunicació, l’esperit emprenedor i la seva curiositat per descobrir i aprendre.