Educació Primària

Objectius

Les finalitats bàsiques d’aquesta etapa són proporcionar a l’alumnat un marc d’aprenentatges que li permetin iniciar-se en l’adquisició de les competències bàsiques i en l’aplicació dels instruments necessaris per a adquir nous aprenentatges.

Aquesta etapa proporciona als infants una educació que els permet assegurar el seu desdenvolupament personal i posar les bases d’una formació basada en l’autonomia personal, la responsabilitat, la solidaritat, la llibertat, la participació i el compromís individual i col·lectiu: conèixer els elements bàsics de la llengua, l’entorn geogràfic, la història i les tradicions que li permetin arrelar-se al país, i poder participar en la construcció d’un món millor i continuar aprenent al llarg de la vida.

L’horari d’escolarització a Primària és:
  • 9 a 13h i de 15 a 17h

Què fem a Educació Primària?

ico-pri-espai-1

ESPAI FTM

En l’espai FTM, els nostres nens i nenes exploten les seves capacitats creatives tot aprenent tasques domèstiques que els seran molt útils per la vida com cosir, cosir a màquina, pintar, etc.

ico-inf-lectura-1

LECTURA

Apadrinament lector (Infantil- Primària): Millora la lectura i fomenta les relacions interpersonals de l’alumnat del centre emparellant alumnes de diferents cursos.
Treball de Biblioteca a l’aula i amb llibres de préstec, així com formar part de les diferents tasques dins la biblioteca.

ico-inf-emocional-1

EDUCACIÓ EMOCIONAL

Projecte dels Valors: Treballa els valors ètics personals i socials. Cada mes hi ha un grup de tasques sobre un valor, amb valoració de la familia, del mestre i del propi alumne. S’intenta establir una relació directa entre “com som” i “com ha de ser la nostra societat”.

ico-inf-esport-1

ESPORT

Jornades Esportives: Programa trimestral, fora de l’escola i que incentiva el valor de l’esforç, la constància i la competitivitat en l’esport.
Cursa Solidària: Amb la participació de les famílies de l’escola i de tota la població de Rubí, el dorsal solidari recapta tots els diners per a un fi benèfic. Fins ara ha estat destinat a la investigació del càncer infantil.

ico-inf-angles-1

ANGLÈS

3h setmanals d’anglès amb grups desdoblats.
3h de Science (medi natural) en anglès.
3h de Science (medi social) en anglès.
2h Arts & Crafts.
2h d’educació física 
en anglès (cicle inicial).
Auxiliar de conversa natiu al centre amb grups reduïts.

ico-inf-robotica-1

ROBÒTICA

A Primària els nens ja poden començar a crear petits programes més complexes, convertint-los en petits creadors de projectes científico-tècnics, donant espai a la creativitat i imaginació per dissenyar i crear solucions als reptes plantejats.

ico-inf-nadal-1

NADAL SOLIDARI

Al desembre, el Consell d’Avis de Rubí, des de l’Ajuntament, visita l’escola i els nens de Cicle Inicial els ofereixen nadales, poemes i algun treball manual.
Mitjançant un esmorzar, intentem crear lligam entre els petits i la gent gran.