Excursió a Cosmocaixa

Aquest darrer divendres els més petits vam tenir la primera excursió de curs. Vam tenir la oportunitat de visitar el museu del Cosmocaixa, on el que més ens va cridar l’atenció va ser l’exposició dedicada als robots. Vàrem veure la seva utilitat en el dia a dia i fins i tot vam veure un dinosaure interactiu, semblava de veritat!

Ens vam endinsar al bosc inundat, frondós, càlid i molt poblat: un trosset de selva, on hi viu un centenar d’espècies, entre plantes, invertebrats, peixos, amfibis, rèptils, aus i mamífers;  un ambient en el qual cada quinze minuts cau una pluja tropical.

En l’activitat del Clik (P3 i P4) vam tenir l’oportunitat de gaudir dels descobriments científics a través del joc i l’observació. Miralls, lupes, remolins d’aigua i vaixells que no s’enfonsen, màquines que ens permeten aixecar tres vegades el nostre pes, estris per fer bombolles de sabó, mecanismes per fer música o notar la força del vent… al taller vam iniciar els primers passos en el món de la ciència.

En el Toca Toca! (P5) vam observar el comportament de cada animal dins del seu ecosistema i la seva interacció amb el medi. Vam tenir l’oportunitat de mirar de prop com es desenvolupen les tortugues aquàtiques, les serps, les estrelles de mar i molts altres animals. Mireu mireu, som uns valents!

Totes aquestes activitats han estat un bon punt de partida per començar el nostre projecte anual de l’aigua.